Friday, 29 June 2012

semester baru :)



nk belajar betul-II lagi :)
azam-II haha ,
tadi da pegi daftar and settle . isnin starting kelas .

settle 


peacee yoo , subjek baru :D


macam nie lar sy dekat kolej , besa-II sahaja :)


                                                                             
                                                                                            note pink : esok jalan-II kl :D






Wednesday, 27 June 2012

GIRLFRIEND BARU CRISTIANO RONALDA - euro 2012 - ♥



Bola ~ Bola ~ Bola
 hey gurl minat bola ? 
ermm , bila tengok keadaan kiera sndry , kiera rase macam betul jer orang sekeliling cakap ' alaa perempuan kalau minat bola pun bukan sbb ape , sbb player yg handsome lg macho too hehe kiera tmbh ' memang ar , kiera tngok euro nie pun sbb nk tengok CRISTIANO RONALDO aka CR . wahhh cair ny . hehe .
ta kisah larh menang ker ta , janji dapat p separuh akhir da :D

serasi kan ? heee

perghh pasangan nie , werkkk --'

baju besar awok ,

                                                       
                                                               note pink : 2:45 pg portugal vs spain




Sunday, 24 June 2012

super duper hot boyfriend MAEL LAMBONG ^_^





putar-2 blik mase , semalam hari sabtu pukul 7:15 kiera ada dlm wayang !
tengok movie mael lambong . beshh sangat lar . zizan nie mmg siut jerk . mesti ramai yang da tengok kan , agk-2 bpe bintang erk ? kurt sini t'pulang lar kan . tapi yang sure mmg beshh ar . kiera tengok ngn beshfriend baru kiera aqmal hakim :) terima kasih akeem layan kiera , tapi ta ada gambar ngn dy lar pulak . ta sempat nk tangkap . len kli lar show my akeem kurt sini .


siap-2 :D

hello kiera .
akeem otw amek kiera oke .
da siap ker ?

yeyy dapat :)

                       

  note pink : skunk teringin gila nk tengok HACKS 



Friday, 22 June 2012

KITCHEN TIME ♥


sape tak pandai masak ? hehe kiera pun act x ada ar pndai mana , baru nk b'tatih dalam bab masak memasak nie . yea lahh  umo da besar gajah macam nie baru terhegeh-2 nk belajar masak kn . kire mcm umo da bole jadi bini orang kowt haha . nampak sangat gatai kiera nie an . alaa sikit-2 x per kowt haha . oke-2 back , tadi petang mama tnya kiera , 

MAMA : haihh adik - sambil cuit aku - makan petang hari nie nak buat apa erk ? 
- cakap loghat pinang , mama , abah orang pinang -
KIERA : buat jerk lar apa-2 ma janji bole sumbat and kenyang haha , - pas2 kiera kena cubit haha -

anddd atlastt terjadi lar benda nie , kiera n mama buat ROTI JALA atau dalam loghat kami dlm ruma , orang pinang panggl ROTI SORAII .
 
tapi biasa-2 jerk lar , first time buat ar .


tengah goreng :D

habis comot dapur :D

tadaaaa haha ,









Friday, 15 June 2012

mat salih nyanyi lagu OMBAK RINDU ~.~



sweet macam gula-2 kapas kan :)







Sunday, 10 June 2012

BESTIE ❤


haii ^^
semalam hari paling best dlm bln nie hehe , padahal bulan nie lambt ag nk habis an . kita x tau ape ag akan b'laku kurt kita . x kisah lar yang pasti HIDUP MESTI ENJOY bak kate puteri . hehe . semalam 10/06/2012 aku kuar ruma . cehh ayat . ape pnya ayat ar . oke-2 back . semalam atlast dpt juga jumpe mybff ! laila rahimi binti latif ! da lme gle kteowg x jumpe , maklum lar masing-2 sibuk dengan hal masing-2 mengalah kan PM haha . kadng-2 ase rindu nk sekolah blik , da sure-2 dpt jumpe tiap-2 ary an . hehe . tutup, buka , tutup ,buka mata da setahun setengah kita tinggal kan sekolah an ,

toilet pown jadi haha

laila and kiera

sayang awak

kami

:)

laila rahimi binti latif !

harap kekal sampai ke anak cucu , cehh-2 haha

iloveyoulaila  ❤






Thursday, 7 June 2012

TOP TEN BERPOSING REMAJA PEREMPUAN MALAYSIA KINI !


HAII :)
hehe tgok title di atas . ape korang rase ? kiera buat entri nie bukan lar nk menyakitkan hati orang atau ape , tapi just untuk have fun :) x tau lar betul ker x , tapi berdasar kn kajian yang kiera buat ehh x-2 berdasar kn pergalaman and pandangan kiera sendiri :) kajian ar sngt an . kiera bkn profesor ag . hehe pada kiera remaja sekarang mmg pndai and sngt kretif . pelbagai kn gaya yg comey bila da bosan dengan gaya yg sama . bila bergaya depan camera buat jerk gaya ape yg kite ase diri comey n cntik . jnji kite puas aty bila gambar siap . peduli kn ape orang nk kate . bila diri sendiri da ase oke , goo ahead :) cerr tgok gmbr-2 kurt bwh nie , abai kn modal dy yang gedik and x berapa nk cantik macam korang yang comey-2 :) caption dy korang letak sendiri oke , tepuk dada , tanya selera !











hehe , soo how ?











Tuesday, 5 June 2012

Novel VS Drama



hyee .
oke , kali nie kiera nk story pasal novel SEINDAH SAKURA yang rase ny semua orang pown umum ny tau . act kiera nie x tau pown pasal novel nie walaupun bole dikate kn kiera nie mmg seorang yang gilakan novel hehe . kekadang dalam masa seary pown kiera bole habiskan satu buah novel . caye x ? caye ar . betul . hehe . oke back , mula-2 kiera knl dngn novel nie melalui drama di tv3 . and niat utama tertarik nk tgok cite nie sbb adk kiera bg tau nama heroin dlm 2 . hehe . klu kowg perasan lar an , name same . shakira . da ary-2 tngok jatuh cinta pulak . soo ape lagi selalu ny kiera klu da tgok cite yang diadaptasi dri novel nie , tiap-2 ary pegi popular cari novel 2 . x sah klu x ad . hehe . tapi kiera rase mcm selalu , bg pendapat kiera novel lagi best , menarik kau mmg deboom  lar hehe . mybe sbb dlm drama ad yg diubah sedikit and benda 2 x ditunjukkan secara detail kowt . x mcm novel :) kadang-2 rase nk buat novel sendiri pulak .'ehh kiera m'ympah pulak an aku , da kira dlm novel 2 buat novel dy pown dan-2 ' . hehe .

HERE IS SINOPSIS

shakira terumbang ambing akibat kemiskinan hidup dan hilang tempat bergantung . airil yang hadir dalam perspektif negatif terhadap gadis itu , akhirny berubah mencintainy dlm diam . sukar bagi shakira untuk bahagia , lantaran ada hati yang dengki dan merancang balas dendam . hati hitam milik anida berjaya membuatkan cinta shakira dan airil terhalang hingga lelaki itu membawa diri meninggalkan shakira terkapai-kapai keseorangan . sejak itu , satu per satu badai datang melanda hingga hidup gadis itu tidak menentu . di universiti shakira menemui cinta baru ,tapi malangny dia sudah menjadi milik orang lain . demi ksih pda ibu , dia rela berkorban biarpun hatiny hancur bagai kaca berderai ke bumi . shakira cuba menjadi SEINDAH SAKURA meskipun harapan untuk mendapat kan kembali cinta sejati semakin mustahil .namun dia perlu percaya pada jodoh yang telah tersurat untuk ny .






wajib ada hehe :)